Operarea comerciala a parcurilor fotovoltaice

Pentru ca noi, Werk Energy, ne ocupam de administrarea parcurilor solare, realizam si operarea comerciala a acestora. Energia electrica rezultata este un produs nepalpabil, care nu poate fi cuantificat decat in MW produsi.

De aceea, exista o Autoritate competenta care aduna informatii referitoare la producere si sa le asocieze cu consumul, pentru a se stabili, asadar, statistici si mai departe reglementari astfel incat sa fie sprijinita in continuare productia de energie verde.

Parcurile fotovoltaice nu produc constant energie electrica, de aceea se impun anumite observatii si, pe baza mai multor factori, printre care si cel meteorologic, emitem prognoze zilnice de productie. Energia electrica in cantitate fluctuanta ajunge prin transportatorul Transelectrica la distribuitorul zonal, operatorul care imparte productia dumneavoastra de energie electrica in mai multe puncte.

Partea responsabila cu echilibrarea (PRE) joaca un rol important in ceea ce inseamna operarea comerciala a parcului dumneavoastra solar. Practic, noi ne ocupam de fluxul acesta al transmiterii productiei dumneavoastra in piata.

Contractele care reglementeaza aceste aspecte vor fi incheiate cu distribuitorul zonal si PRE autorizat ales de dumneavoastra, iar mentinerea si derularea acestora intra tot in sarcina noastra. Practic, dumneavoastra externalizati la noi actiunile de operare comerciala.

DE CE SA ASIGURAM NOI OPERAREA COMERCIALA A PARCULUI DUMNEAVOASTRA?
Operarea comerciala a parcurilor fotovoltaice

Nu va ingrijorati ca la un moment dat nu veti mai avea cui sa vindeti productia de energie provenita de la parcul dumneavoastra fotovoltaic in care ati investit. Daca doriti sa obtineri venituri substantiale livrand energie verde, atunci puteti face acest lucru, insa sunt necesare resurse zilnice implicate in raportari, prognoze zilnice, proceduri zilnice la OPCOM, ANRE, TRANSELECTRICA etc.

De ce sa asiguram noi operarea comerciala? Deoarece suntem tacticosi, proactivi si nu cautam sa obtinem rezultate imediate si esecuri ulterioare; in piata de energie, lucrurile necesita timp, iar implicatiile unui parc fotovoltaic au efectele vizibile asupra intregii piete de energie. Gandim atat in termenii obtinerii de avantaje financiare pentru clientii nostri, cat si pentru sustinerea si evolutia ca intreg a pietei de energie obtinuta din surse regenerabile.

CE PRESUPUNE OPERAREA COMERCIALA A PARCULUI FOTOVOLTAIC?
Operarea comerciala a parcurilor fotovoltaice
  • Intocmirea zilnica a prognozei de productie
  • Notificari zilnice catre distribuitorul zonal
  • Notificari zilnice catre PRE
  • Mentinerea legaturii cu distribuitorul zonal
  • Mentinerea si derularea contractului cu distribuitorul si PRE-ul
  • Raportari la A.N.R.E. dupa anumite proceduri;
  • Notificari zilnice catre pietele OPCOM

 

Doriti oferta personalizata?
Ce oferta va intereseaza?
Alegeti OferteleOferte multiple

Va intereseaza si alte servicii?