Care este avantajul mentenantei unui parc fotovoltaic?

Mentenanta corecta cu personal autorizat si cu experienta in domeniu, reprezinta o crestere a veniturilor din productia de energie electrica si diminuarea costurilor de operare.

Care este avantajul instalarii panourilor solare pe acoperisuri?

– Instalarea panourilor reprezinta o reducere a costului cu energie electrica consumata;
– Prin instalarea panourilor solare puteti deveni autonom energetic si evitati daunele datorate intreruperilor neprogramate din reteau electrica;
– Contributia la protejarea mediul inconjurator prin producerea de  energie din surse regenerabile.

Cui ma adresez in cazul unei avarii?

Conform legii, remedierea avariilor este responsabilitatea distribuitorului zonal. Adica acelasi ca si pana acum. Noi preluam sesizarea dumneavoastra si o inaintam catre distribuitor. Termenul de rezolvare al sesizarilor ramane cel legal.

Ce este energia reactiva?

Energia reactiva este forma de energie suplimentara care serveste pentru producerea si intretinerea campurilor magnetice si care este consumata, pe langa energia activa, de receptoarele electrice prevazute cu bobinaje, cum ar fi motoarele electrice sau transformatoarele. Energia reactiva nu are nici un efect benefic.

De ce trebuie energia reactiva sa fie in limtele legal stabilite?

Pretul energiei reactive este reglementat si este egal cu pretul aprobat pentru un factor de putere mediu realizat in intervalul de decontare mai mic decat factorul de putere neutral (factorul de putere limita pana la care consumul de energie electrica reactiva nu influenteaza semnificativ pierderile si reglajul de tensiune/putere reactiva in reteaua electrica, avand o valoare stabilita experimental de 0,92 pentru regimul inductiv si 1 pentru regimul capacitiv) si mai mare sau egal cu 0,65. Pentru un factor de putere mediu realizat in intervalul de decontare mai mic decat 0,65, se percepe de trei ori pretul reglementat aprobat de autoritatea competenta.

Se schimba cablurile?

Nu, cablurile actuale raman.

Se schimba contorul?

Nu, contorul actual ramane.

Cine citeste contorul?

Conform legii citirea contorului se face de catre distribuitorul actual al fiecarei zone de consum. Adica acelasi care se ocupa de citirea contorului si pana acum.

Cum schimb furnizorul de energie?

Schimbarea furnizorului este foarte simpla, ea presupune doar semnarea contractului cu noul furnizor impreuna cu adresele legale catre actualul furnizor si distribuitorul zonal. Restul procedurilor fiind indeplinite de catre noi.